Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Mivel két percem van, én nyolc pontban szeretném összefoglalni.

Elõször: 1996-ban szembenéztünk a gazdaság és a társadalom nagy kérdéseivel, és a napi feladatok megoldása mellett megkezdõdött az ország fejlõdését biztosító átalakulás.

Másodszor: 1996. az ország nemzetközi tekintélyének és mozgásterének a bõvülését hozta, felgyorsult Magyarország európai integrációja.

Harmadszor: 1996. a pénzügyi stabilitás és a forint konvertibilitásának éve volt. 4 százalékra csökkent a fizetési mérleg hiánya, 3,3 milliárd dollárral csökkent az ország adósságállománya, az infláció 28-ról 23 százalékra csökkent.

(11.40)

Negyedszer: 1996-ban jelentõs lépések történtek, hogy a valóban rászorultakon segítsünk; és számos konfliktus mentén, de megkezdõdött a valós igényeknek és a korszerû szakmai követelményeknek megfelelõen egészségügyi ellátás kialakítása.

Ötödször: '96-ban az oktatás átalakításának az éve volt. Korszerû és a társadalmi esélyegyenlõséget biztosító, stabil pénzügyi feltételek mellett mûködõ közoktatás alakult ki. Nyitottá vált az egyetemi, fõiskolai képzés, mind több fiatalnak biztosítva a tanulás lehetõségét.

Hatodszor: '96 a természet, a környezet és az ember viszonyának újragondolása éve volt. Az erdõ-, a vad-, a természet- és a környezetvédelemrõl szóló új szabályok és feladatok egyaránt biztosítják az ökológiai és a nemzeti érdekek érvényesülését.

Hetedszer: '96-ban megkezdõdött a meglévõ területi különbségek kiegyenlítõdése. Gáz-, telefon-, vízhálózatok épültek, a területfejlesztési döntések a helyi önkormányzatok közösségének kezébe kerültek.

Végül nyolcadszor: '96 a társadalmi, a politikai és a gazdasági stabilitás éve volt. A társadalom nagy része támogatta, hogy nézzünk szembe a valódi problémákkal, és megadta hozzá a türelmet és biztonságot, amit meg kell hogy köszönjünk. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage