Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Az elõbbi felsorolásból, amit a szocialisták frakcióvezetõje tett, csak egy dolog hiányzik, hogy Magyarország tejjel-mézzel folyó Kánaán. Ugyanis lehetséges, hogy mindaz, amit Szekeres Imre elmondott, ez valóban így látszik az õ, illetõleg a miniszterelnök úr villájának az ablakából, de a polgároknak az ablakából nem ez látszik.

Az ellenzék az elõbbiekben tényeket sorolt, pontokba szedve - mind Balsai István, mind pedig jómagam. Ezek lényegében újságcikkekbõl kivágott idézeteknek is tekinthetõk. Nagyon sajnálatos, hogy a kormánypártok ezekkel a tényekkel nem tudnak szembesülni.

Azt, hogy a magyar polgároknak milyen jó az életszínvonala - legalábbis a kormánypártok ezt vélelmezik -, az is bizonyítja, hogy '96- ban az adózók fele a legmagasabb adósávokba tartozott, ami valóban ennek a kornak az eljövetelét jelezhette.

Mindenesetre hadd tegyek még egy megjegyzést Bauer Tamásnak a korábbi hozzászólására, amelyben azt mondta, hogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû. Én egy másik népi mondást szeretnék idézni: elég érdekes fordulat az SZDSZ-nek a magatartásában, hogy a bolond a kútba ugrik, akkor utána kell-e ugrani. Önök az alkotmánysértéseiket és az alkotmánnyal kapcsolatos ellentmondásaikat most az elõzõ kormánynak a hibáival próbálják mentegetni. Ez korábban az elõzõ négy évben nem így volt. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage