Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazdapárt képviselõcsoportja indítványozta az ajánlás 7., 20., 22., 25. és 30. pontjairól történõ szavazást. A 25. pontról nem tud az Országgyûlés határozni, mivel azt a támogatott módosító javaslatsor egyik eleme kizárja.

A Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportja kérte az ajánlás 24., 32., 34., 39., 45., 48., 51., 87. és 89., elõterjesztõ által is támogatott pontjairól a külön szavazást.

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezte az ajánlás 79., 81., továbbá a kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3. pontjairól a szavazást. Ezzel összefüggésben kérte a támogatott 29. és 80. pontok külön szavazását.

Tisztelt Országgyûlés! A kiegészítõ ajánlás tartalmazza a törvényjavaslatnak azon részeit, amelynek elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges. Éppen ezért már a támogatott módosító javaslatokról is két csoportban határoz az Országgyûlés. Ezt követõen külön jelezni fogom, ha a módosító javaslat szavazásánál az egyszerû többség szabályait kell alkalmazni. Az összes többi indítványra a kétharmados szabály vonatkozik.

Most felkérem Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársamat, hogy ismertesse azokat a módosító javaslatokat, amelyeket az elõterjesztõ támogat.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage