Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Az SZDSZ frakciója természetesen megszavazta ezt a javaslatot, mert támogat minden olyan törvényjavaslatot, amely lehetõvé teszi az állampolgárok számára, hogy közvetlenül dönthessenek saját ügyeikben. Ez a javaslat, tisztelt Országgyûlés, lehetõvé teszi, hogy az állampolgárok összességében közel 4-4,5 milliárd forint sorsáról maguk döntsenek, lehetõvé teszi az adófizetõ polgárok számára, hogy adójuk egy százalékával maguk rendelkezzenek, maguk döntsék el, hogy milyen közérdekû, közhasznú tevékenységet támogatnak. Ez a törvényjavaslat lehetõvé teszi a társadalmi szervezetek, az alapítványok, a helyi nonprofit egyesületek, valamint az egyházak közérdekû, közhasznú tevékenységének a támogathatóságát, amennyiben erre vonatkozóan nyilatkoznak, és erre igényt tartanak.

Az SZDSZ a múltban is és a jövõben is támogatni fog minden olyan javaslatot, amely lehetõvé teszi, hogy ezekben az ügyekben az állampolgárok ezen a módon is beleszólhassanak.

Örömömet szeretném kifejezni, és egyben szeretném megköszönni ellenzéki képviselõtársaimnak is, hogy együttmûködtek abban, hogy az SZDSZ által már '91-ben hangoztatott javaslatot most, a mai nap folyamán az Országgyûlés elfogadhatta, törvénybe iktathatta. Köszönöm az együttmûködésüket annak érdekében, hogy ezt az ígéretünket ezen a mai napon beválthattuk. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage