Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Független Kisgazdapárt az albizottsági egyeztetések során olyan naiv vagy optimista volt, hogy reménykedett, hogy egy ilyen fontos törvénnyel kapcsolatban, amelyik végeredményben a Magyar Távirati Irodának a mûködését és annak a politikai objektivitását biztosítja, sikerül több hónapos munkával, egyezkedéssel megegyeznünk, és lehetõvé teszi ez a törvénytervezet azt, hogy a kormánypárti képviselõk s az ellenzéki képviselõk is egységesen megszavazhassák ezt az igen fontos törvényt.

Azonban meg kell jegyeznem, hogy a kulturális bizottságban nagy többségben az MSZP tisztelt képviselõi vannak, akikkel hónapokon keresztül kemény vitában gyõzködve egymást egy közös nevezõre tudtunk jönni. Azonban sajnálatos módon az utolsó pillanatban itt egy probléma keletkezett, mert az MSZP tisztelt képviselõi ezt - a hozzáértõ szakemberekbõl álló, a kulturális bizottságba delegált MSZP-s képviselõknek az egyezkedését - nem tudták elfogadni, és a hatalmas többség - ugye a 209-bõl, ha levonom a kulturális bizottságban valóban hozzáértõ embereknek a kialakított véleményét - nem értett egyet, és így nem támogatták utolsó pillanatban a kialakított hétpárti konszenzust.

(13.50)

Ennek következtében sajnálatos módon a Független Kisgazdapárt az igen szavazatát át kellett értékelje, és mivel - amint Deutsch Tamás is említette - a 80 százalékos kinevezési átmeneti törvényt beemelte a végén mégiscsak ebbe a törvénytervezetbe a tisztelt Ház, és az ellenzék és a kormánypárt ebben egyetértett, ezért a Független Kisgazdapárt nem kemény nemmel szavazott - bár azt terveztük -, hanem a tartózkodást választotta. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage