Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Én a vitazáróban is megemlítettem azt a problémát, amelyrõl most Hack Péter képviselõtársunk, az alkotmányügyi bizottság elnöke beszélt.

Én azt szeretném javasolni az Országgyûlésnek, hogy próbáljunk meg olyan megoldást találni, ami most itt a kialakult helyzetben lehetõséget ad arra, hogy olyan törvényt hozzunk, amelynek az alkotmányosságához nem férhet kétség, és azokat a - már a korábbi fölszólalásomban is jelzett - gazdaságpolitikai szempontokat, amelyek képviselõtársainkat arra indították, hogy kezdeményezzék azt a módosító indítványt, amely a vita tárgyát képezi, és amely megfontolások képviselõtársaink jelentõs részét arra indították, hogy ezt a módosító indítványt az elõzõ szavazásról támogassa, ezeket egy más módon, a következõ év elején próbáljuk úgy érvényesíteni a jogalkotásban, hogy ez semmiféle alkotmányossági aggályt senkiben ne okozhasson.

Ezért azt kérem képviselõtársaimtól elõterjesztõként, hogy támogassák az alkotmányügyi bizottság javaslatát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage