Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Teljesen egyetértek az elõttem szólókkal, ezért csak egy-két mondattal szeretném megtoldani azt, amit õk elmondtak.

Az alkotmányügyi bizottság ezt a problémát többször tárgyalta, és szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy ezeken a bizottsági üléseken ott volt az Igazságügyi Minisztérium képviselõje is, és az Igazságügyi Minisztérium képviselõje is alkotmányosan aggályosnak tartotta ezt a rendelkezést.

Ezért én is arra kérek mindenkit, hogy az alkotmányügyi bizottságnak a javaslatát fogadja el, szavazzanak igennel! Amennyiben nem, akkor már most bejelentem itt a plénum elõtt, mint ahogy ezt bejelentettem a bizottsági ülésen is, hogyha az alkotmányügyi bizottság javaslatát nem szavazná meg a Ház, akkor a Magyar Demokrata Néppárt elõször a köztársasági elnök úrhoz fog fordulni, és kérni fogja azt, hogy kérjen normakontrollt az Alkotmánybíróságtól, ha ez sem történne meg, akkor pedig Alkotmánybírósághoz fogunk fordulni, ha a Ház ezt az indítványt most nem szavazza meg.

Ezért kérem még egyszer, hogy szavazzanak igennel a bizottság javaslatára! Köszönöm. (Taps a jobb oldali padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage