Hack Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HACK PÉTER (SZDSZ): Tisztelt Országgyûlés! Itt arra a körülményre szeretném felhívni a figyelmet, amire Bauer Tamás is utalt, hogyha itt vannak olyan jogosnak tûnõ szempontok, amik alapján ezt a kérdést rendezni kellene, akkor erre alkalmas az az átfogó törvényjavaslat, amirõl a kormány a korábbiakban nyilatkozott. Itt az a probléma, hogy ez megint csak egy senki által alaposan meg nem vitatott módosító javaslat, amely, ha jól tudom, tegnapelõtt született, és egyetlenegy bizottsági ülésen tárgyaltuk - ez tegnapelõtt született, ez a módosító javaslat -, errõl nem folyt részletes vita ezeknek az egyes elemeirõl. Amirõl folyt vita, arról a kormány egyik képviselõje, a privatizációs ügyekért felelõs miniszter megbízottja igenlõen foglalt állást, az Igazságügyi Minisztérium képviselõje nemlegesen foglalt állást.

Én azt gondolom, hogy ez a törvényi rendelkezés nem a mezõgazdasági szövetkezetekrõl szól, ez mindenfajta szövetkezetrõl szól, ez mindenfajta szövetkezet számára ingyenes tulajdonjuttatást tesz lehetõvé és nem teszi lehetõvé például a kft.-k vagy részvénytársaságok számára - ennyiben a versenysemlegesség elvét sértõ teremt meg.

(14.50)

Az általunk javasolt törvényszövegnek az elfogadása nem jelenti azt, hogy jövõ év elején ne lehetne egy normatív alapú szabályozást beiktatni, amely a mindenki által támogatott célok megoldását alkotmányos keretek között lehetõvé tenné.

Ez volt az alkotmányügyi bizottság többségi álláspontja mögött. Természetesen ezt el lehet vetni, csak akik elvetik, azok utána vállalják a felelõsségét a megoldás alkotmányellenességének és ennek minden konzekvenciáját. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage