Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt hiszem, azok után, ami itt a privatizáció - újra kezdem, elnök úr, mert úgy látom, hogy egyeseknek nem sikerült ide figyelni.

Azok után, ami az elmúlt idõszakban a privatizációval kapcsolatosan történt Magyarországon - állami pénzek eltüntetésére gondolok -, semmiképpen nem indokolt, hogy egy ennyire ellenõrizhetetlen szöveg törvénybe kerüljön. Imént idézték ezt a bizonyos pontot, én felhívnám a figyelmet arra, hogy ebben olyan kitételek szerepelnek, miszerint "kivételesen indokolt esetben", "kormánydöntés alapján".

Kérdezem a tisztelt Házat, hogyan ellenõrizhetõ ez? Milyen meghatározás az, ami azt mondja, hogy kivételesen indokolt esetben. Nem beszélve arról, hogy 5 ember Magyarországon jelenleg csinálhat egy szövetkezetet, 5 fõ. Ezek után már nem ügyvédi irodákkal kell gazdálkodnunk, hanem szövetkezetekkel, és akkor a dolog megoldható, és még törvényes is.

De van egy másik probléma is. A kormánykoalíció pártjai valamiben nem értenek egyet. A megoldásra azt javaslom, hogy az SZDSZ mint az önálló képviselõi indítvány tevõje, vonja vissza az eredeti indítványát, és ezzel a probléma megoldódott. Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage