Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Mivel több képviselõtársunk nem jelezte hozzászólási szándékát, folytatjuk szavazással.

Tisztelt Országgyûlés! Hack Péter úr, az alkotmányügyi bizottság elnöke jelezte, hogy az alkotmányügyi bizottság benyújtott T/2505/27. számú kiegészítõ ajánlás 6. pontjában egy olyan módosító javaslatot, amely a koherenciazavar kiküszöbölését megoldja. Ez még az elõzõ ajánlásra vonatkozik, tisztelt Országgyûlés, erre felhívom a figyelmet, ezért most újabb kiegészítõ ajánlás nem készült.

Most errõl a korábban már szavazott, de koherenciazavar kiküszöböléseként újra elõjött módosító javaslatról volt határozni az Országgyûlés, hogy teljesen pontos legyek.

(15.00)

Hogy teljesen pontos legyek, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát a T/2505/27. számú ajánlás 6. pontja szerint, amely az egységes javaslathoz viszonyítottan nem tartalmazza az (5) bekezdést?

Felhívom figyelmüket, hogy ennek megfelelõen a támogatott módosító javaslatok között a 4. kiegészítõ ajánlás 4. pontjában elfogadott (5) bekezdés nem kerül az elfogadandó törvényben kihirdetésre.

Mindezek után kérem a tisztelt Országgyûlést, hogy szavazzanak! (Szavazás.) Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 126 igen szavazattal, 97 ellenszavazat és 36 tartózkodás mellett az alkotmányügyi bizottságnak a koherenciazavar kiküszöbölése érdekében elõterjesztett T/205/27. számú ajánlásának 6. pontját nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! Most az egységes javaslat alapján a zárószavazás következik. (Zaj.) (Közbekiabálás az MDF padsoraiból: Az Ibolyának nem volt bekapcsolva a gépe!) Sajnálom, tisztelt képviselõtársaim, a szavazás elõtt kellett volna jelezni. (Zaj.) Kihirdettem az eredményt, tisztelt Országgyûlés. Az Országgyûlés határozatképes volt, utólagos reklamálást - hogy úgy mondjam - ebben a kérdésben nem lehet elfogadni. Egyébként sajnálom, de eljárásilag nem tudom a képviselõtársaimnak a... (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! A zárószavazás következik. Megkérem Dávid Ibolya képviselõ asszony gépét bekapcsolni. Bogárdi Zoltán, Jeszenszky Géza. (Zaj.) Demeter Ervin gépét, tessék!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage