Elnök Tartalom Következõ
                 Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának
                             1. ülésnapja
                      1997. február 3-án, hétfõn
                  (15.01 óra - Elnök: dr. Gál Zoltán
            Jegyzõk: Boros László és dr. Trombitás Zoltán)

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Köszöntöm jelen lévõ képviselõtársaimat és mindenkit, aki figyelemmel kíséri munkánkat. Az Országgyûlés tavaszi ülésszakának 1. ülésnapját megnyitom, s megragadom az alkalmat, hogy eredményes és felelõsségteljes munkát kívánjak minden képviselõtársamnak.

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az ülés vezetésében Boros László és dr. Trombitás Zoltán jegyzõ képviselõtársaim lesznek segítségemre.

Tisztelt Országgyûlés! A híradásokból megdöbbenéssel értesültünk dr. K. Csontos Miklós képviselõtársunk tragikus haláláról. A napokban hírt kaptunk arról, hogy elhunyt Herczeg János úr. Ma pedig azt a sajnálatos hírt kaptuk, hogy elhunyt Solt Ottília képviselõ asszony. Mindketten tagjai voltak az elsõ szabadon választott Országgyûlésnek. Kérem önöket, hogy egyperces néma felállással adózzunk emléküknek. (A teremben lévõk egyperces néma felállással adóznak az elhunytak emlékének.) Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országos listájáról dr. K. Csontos Miklós megüresedett helyére országgyûlési képviselõnek dr. Bánk Attilát jelölte. A mandátumvizsgáló bizottság januárban ülésezett, és a választási iratok alapján dr. Bánk Attila megbízólevelének szabályszerûségét megvizsgálta. Megadom a szót dr. Géczi József Alajosnak, a bizottság elnökének, aki a mandátumvizsgálat eredményérõl a Házszabály 7. §-a (2) bekezdésének megfelelõen jelentést tesz az Országgyûlésnek.

Tartalom Következõ

Eleje Homepage