Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mi úgy gondoljuk, a bankprivatizáció tényleg olyan fontos ügy, hogy a tavaszi ülésszak elsõ témája lett. Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a privatizációban nyilvánvalóan a szerzõdõ felek számára mindig az a célpont, a feladat, hogy megfelelõen érvényesítsék érdekeiket.

Államtitkár úr tájékoztatása után is azt kell mondanunk, hogy megítélésünk szerint a Budapest Bank privatizációjánál nem történt meg az állam részérõl ez a megfelelõ érdekérvényesítés. A Budapest Bank privatizációját mi is áttanulmányoztuk, én személyesen látogatást is tettem a Budapest Banknál. Itt a Budapest Bank tevékenységét nem kívánjuk kritizálni, és nem is szükséges; a Budapest Bank jól mûködõ bank, teljesen értelmetlen lenne, ha a Budapest Bank tevékenységével kapcsolatban bármilyen bizalommegingás következne be.

Azonban az állam részére mint szerzõdõ fél részére el kell mondanunk azt a kritikát, hogy nem tudjuk elfogadni a gazdasági helyzet különbségének azt a beállítását, amely indokolná azt, hogy abba a szerzõdésbe az eszközkivásárlási garancia ilyen módon belekerült, és ugye összesen 8,2 milliárd garancia van, amelyet ha érvényesítenek, akkor a mérlegben nagyon jelentõs, számottevõ tétel lesz.

Mi azt kérjük az államtól mint szerzõdõ féltõl, hogy minden további bankprivatizációnál az állam és így a társadalom érdekeit megfelelõbben érvényesítse. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP és a Fidesz soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage