Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ehhez a napirend elõtti hozzászóláshoz csatlakozva, valóban arra kell felhívnunk a figyelmet, hogy ez a múlt év vége táján elfogadott törvénymódosítás - amely a társadalombiztosítási törvényt érintette - a kormánynak és a parlamenti többségnek talán az egyik legnagyobb fiaskójává nõtte ki magát. Mert arról van szó, hogy a gazdaságnak azt a pillérét, amelyet a kisvállalkozások jelentenek, támadta meg ez a módosítás, és - amint hallottuk - már igen nagy mértékû az iparvisszaadás.

Emlékeztetek rá, hogy ennek a törvénycsomagnak az elfogadása szinte pánikszerûen történt itt a parlamentben, és az indítóoka az volt, hogy világossá vált, hogy a tb-hiány az év végére már el fogja érni a 60 milliárd forintot. Ennek a hiánynak az ellensúlyozására akkor pánikszerûen beterjesztették a tb-módosításokat. S íme itt van az eredmény, ami miatt valószínûleg, sõt egész biztos, hogy újra kell tárgyalni, mert mi a magunk részérõl ezúton is bejelentjük, hogy önálló képviselõi indítvány formájában azokat a törvénypontokat, amelyek ezt a kialakult nehéz helyzetet okozzák, módosításra fogjuk javasolni. Tehát nem fogjuk megvárni, amíg a kormány beterjeszti a saját módosítását, hanem szeretnénk ezt kezdeményezni.

Emlékeztetek rá, hogy többször végigéltük azt a helyzetet, amikor pénzügyi szemlélet miatt történik valami olyan módosítás, amely után jön a megtorpanás és a visszakozz. Ilyen volt a múlt évben az elõlegfizetéssel kapcsolatos botrányos helyzet, ilyen volt az átalányok bizonyos fokú megállapítása. (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) Azt szeretnénk mindenképpen kihangsúlyozni, hogy sajnos ismét ilyen helyzetben vagyunk, és sürgõsen és gyorsan segíteni kell ezen a helyzeten (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) a gazdaság és a társadalom érdekében. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage