Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Az elõbb már részletesen rámutattam arra, hogy a Budapest Bank eladása kapcsán a kormány elõször 12 milliárd forint bevételrõl számolt be a Háznak, majd kiderült a vizsgálat kapcsán, hogy nem 12 milliárd forint bevétel van, hanem 11,1 milliárd forintot költött arra a magyar állam, hogy a vevõ legyen oly kegyes átvenni a Budapest Bankot.

Akar államtitkár úr azt fejtette ki ennek kapcsán a mai napon, hogy itt nem a vételár az érdekes, hanem az egyéb szempontok, itt nem a vételárat kell alapul venni. Igazán kíváncsi lennék, hogy ha a Független Kisgazdapárt a választások megnyerése után azt mondaná, hogy feljogosítva érzi magát arra, hogy Horn Gyula villáját és - nem tudom, van-e Akar államtitkár úrnak villáját, ha van, akkor - Akar államtitkár úr villáját is adja el úgy, hogy bevétel, tehát vételár nincsen, de kell fizetni 5-5 milliárd forintot a vevõnek, hogy legyen oly kegyes átvenni az önök villáját, hogy önök mit szólnának ehhez.

Mert tulajdonképpen önök ezt teszik, ilyen játékot ûznek az országgal, és utána feláll Szekeres frakcióvezetõ úr és azt mondja, hogy ennél jobban nem mehetnek a dolgot. Az önök dolga valóban nem mehet ennél jobban, de ne feledjék, itt egy országról van szó, amelyet úgy hívnak, hogy Magyarország. Ennek az országnak a nemzeti vagyona több mint 80 százalékát eltüntették, és önök azt mondják, hogy a vételár nem számít, azzal ne foglalkozzunk. Mi meg azt mondjuk: várják meg a választásokat eredményét, és akkor meglátják, hogy mit szólunk mindehhez!

Köszönöm a türelmüket. (Taps jobbról.)

(16.40)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage