Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Már az IFOR-erõk állomásoztatásával kapcsolatban - a környék lakosságának kívánsága kapcsán - többször szóba került, hogy a Kaposvárt elkerülõ utat meg kellene építeni, és egyértelmûvé vált, hogy egy lehetetlen helyzet alakult ki azáltal, hogy az IFOR-erõk használják a katonai bázist, de Németországban sütik a kenyeret, Amerikából hozzák a konzerveket és Magyarország viseli az üggyel kapcsolatos kellemetlenségeket.

Ezért egy határozati javaslatot terjesztek most a Ház elé, amelynek lényege, hogy az SFOR-erõk állomásoztatásával kapcsolatban legalább azokat a minimális elõnyöket használjuk ki, illetve harcoljuk ki magunknak, amelyek egyértelmûen könnyítik a lakosságnak azokat a terheit, amelyek az SFOR-erõk állomásoztatásával kapcsolatban felmerülnek. Kaposvár gyakorlatilag teljesen ellehetetlenül az átvonuló haderõk miatt, ezért nem halasztható tovább a Kaposvárt elkerülõ út megépítése. S úgy gondolom, az itt állomásozó katonai egységeknek az ellátása is megoldható lenne Magyarországról, annál is inkább, mivel ennek a minimális feltételeiben meg lehetne állapodni, igazodni lehetne a hadsereg igényeihez. Nem hinném, hogy ezt a magyar élelmiszeripar ne tudná teljesíteni.

Kérem a tisztelt Házat, éppen azért, hogy ne csak a terheit viseljük ennek az akciónak, hanem legalább a minimális hasznai is minket illessenek, támogassák ezt a határozati javaslatot. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage