Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! 1996. év végén, amikor az adótörvényeket módosítottuk, a személyi jövedelemadó törvény is módosításra került, mégpedig hatvannégy paragrafusban. Hatvankét paragrafus esetében a parlament olyan módosítást fogadott el, ami elõtt ott van a mondat, miszerint beilleszthetõ az egységes személyi jövedelemadó törvénybe. Sajnos a két utolsó paragrafusnál ez hiányzik. Mivel célszerû volna egységes szerkezetben megjelentetni az adótörvényeket, ezt mindenképpen módosítanunk kell ahhoz, hogy az újonnan belépõk - és fõleg azokra gondolok, elsõsorban õstermelõkre, akik most lépnek be az adózó körbe - könnyebben eligazodjanak az adótörvényekben.

Tudott dolog, hogy egy terület több jogszabályban történõ szabályozása úgy jogalkalmazónak, mint jogkövetõ állampolgárnak, rendkívüli nehézségeket okoz. Ebbõl adódóan nemcsak a személyi jövedelemadóra, hanem az áfára is gondolok. Szeretném fölhívni a kormánypártok, illetve a kormány figyelmét, hogy fésüljük át a törvényeket, és teremtsünk olyan helyzetet, hogy az egységes szerkezet kialakítható legyen.

Amennyiben a kormány úgy dönt, hogy az egységes szerkezet megjelentetésében partner, akár módosításom visszavonására is hajlandó vagyok. Kérem támogatását addig is. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage