Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! 1993-ban a magyar kormány téves adatokat szolgáltatott a GATT-nak a magyar mezõgazdaság támogatási rendszerérõl, mégpedig a támogatott termékek körérõl és összegérõl is. További problémákat okozott, hogy az alábecsült támogatási összeget a magas infláció mellett forintban és nem értékálló USA-dollárban jelölték meg. Ezek a hibás és Magyarországra rendkívül káros adatok szolgáltak azután alapul a nemzetközi kötelezettségek elõírásához. Emiatt Magyarország nem tud eleget tenni a GATT-egyezménynek, illetve ha eleget tenne, úgy tönkreverné a saját mezõgazdaságát.

A jelenlegi kormány a korábbi kormány hibás adatszolgáltatásait még kellõ idõben felismerte, azonban - ez nem személy szerint miniszter úrra, hanem a kormányára értendõ - annak ellenére, hogy idõben felismerte ezeket a hibás adatszolgáltatásokat és azoknak a magyar mezõgazdaságra nézve elviselhetetlenül káros hatásait, mégsem tett idõben semmit azok korrigálása érdekében.

Kérdezem a miniszter urat, hogy miért, és kérdezem azt is, hogy mit kíván tenni ezen káros hatások elhárítása érdekében. Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage