Mádi László Tartalom Elõzõ Következõ

MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Nem most kezdõdik ennek a problémának a megvitatása, hiszen mi korábban, egy fél évvel ezelõtt, illetve azt megelõzõen is megfogalmaztuk aggályainkat a pályakezdõ munkanélkülieknek bevezetendõ új foglalkoztatáspolitikai eszközrendszer bevezetését illetõen. Akkor a minisztérium képviselõi és személyesen miniszter úr is megalapozatlannak vagy nem kellõen alátámasztottnak minõsítette kritikáinkat. Akkor ugyanis felvetettük azt a problémát: azzal együtt, hogy megszüntetik a pályakezdõk munkanélküli-segélyét és bevezetnek egy új gyakornoki rendszert, egy óriási sajtókampánnyal sikerpropagandát folytatnak.

Úgy tûnik, hogy a jelenlegi társadalmi környezet nem tesz lehetõvé ilyen elõkészítettség után egy hatékonyan mûködõ, úgynevezett gyakornoki rendszert. Ugyanis mind a munkaadók nem kellõen motiváltak ebben az új rendszerben a fiatalok alkalmazására, mind a munkaügyi apparátus nincsen kellõen felkészülve ezen fiatalok gyakorlati munkaalkalomhoz való juttatása tekintetében, és ilyen szituációban nem várható az a remény, hogy a munkanélküli fiatalok tömegesen tudjanak munkaalkalmakat maguknak szerezni.

Fél év után, tisztelt miniszter úr, a jelenlegi tapasztalatok birtokában, hogyan ítéli meg akkori aggályainkat és kritikánkat? Mennyire tartja jogosnak és reálisnak az akkori véleményünket, illetve milyen lépéseket kíván tenni ezután a fél év tapasztalatainak birtokában?

Köszönöm szépen, és várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage