Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm ezt az utolsó mondatot, mert annak idején egyetemi tanári katedrájáról mondott le a szóban forgó tisztifõorvos, hogy ennek a szolgálatnak a részese legyen.

Ugyanakkor sajnálattal kell megállapítanom, hogy a magyar kormánynak van egy 1994 áprilisában kelt határozata, amely a népegészségügy aktuális kérdéseirõl és egészségügyi programról szól.

(14.30)

Ebben van egy kötelezettség, hogy az országos tisztifõorvos évente számoljon be a magyar lakosság egészségi állapotáról. Erre a beszámolásra eddig nem került sor. '95-ben nem kértük ezt számon, hiszen nem sokkal azelõtt volt egy nagy vitanap itt a parlamentben, és egy kicsit - hogy mondjam - kákán való csomókeresésnek tûnt volna még ezt is elõhozni. '96-ban azonban nincs mentség arra, hogy ez elmaradt. Én õszintén szólva arra voltam kíváncsi, hogy a felmentés indokai között szerepel-e ez a mulasztás. Remélem, hogy az új tisztifõorvos az eredeti határozat függvényében még ebben az évben ennek eleget fog tenni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage