Jeszenszky Géza Tartalom Elõzõ Következõ

DR. JESZENSZKY GÉZA (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Ezerszáz éves történelmünkben a vendégeket, az idegeneket mindig szívesen láttuk. De azt hiszem, hogy miniszter úr és képviselõtársaink is egyetértenek abban, hogy bûnözõkben nincs szükségünk importra, ebben sajnos a hazai terméssel is nagyon nehezen birkóznak meg az illetékesek.

Tegnap hajnalban egy Andrássy úti görög vendéglõbe dobtak egy úgynevezett Molotov-koktélt, amitõl az kigyulladt. Az elõzõ héten egy kínai vendéglõben két áldozatot követelt egy, a mosdóban hagyott kézigránát. Mindkét meggyilkolt kínai volt.

Az áldozatok és családjuk iránti részvéttel kérdezem miniszter urat, volt-e a családnak tartózkodási engedélye, s ha igen, mikor és mennyi idõre kapták. Ugyanezt kérdezem a görög vendéglõvel kapcsolatban.

Miniszter úr, mit tud a rendõrség, miért folyik ilyen ádáz harc a külföldi háttérrel rendelkezõ vendéglõk körül? Rendben lévõnek találja- e miniszter úr a külföldi tulajdonú, külföldiek által üzemeltetett vendéglõk jogi hátterét?

És végül: mit szól miniszter úr a frissen kinevezett és korábbi eredményes tolnai tevékenysége alapján általam is nagy bizalommal fogadott budapesti rendõr-fõkapitány kijelentéséhez, amely szerint - amennyiben a rádió pontosan idézte a szavait - az ilyen jelenségek a mostani szép új világban természetesek. Talán az Andrássy úti vendéglõ lángjai szolgáltattak görögtüzet a kormány modernizációs stratégiájának?

Várom válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage