Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. A külügyi bizottság részérõl van-e elõadó? (Dr. Eörsi Mátyás jelzi, hogy nincs.)

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki felszólalni? Nincs jelentkezõ.

Tisztelt Országgyûlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az elõterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor, a törvényjavaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban valakinek észrevétele. Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és az Osztrák Köztáraság között a katonai légi közlekedés területén történõ együttmûködésrõl szóló, Gyõrben 1996. január 26-án aláírt egyezmény megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a törvényjavaslatot 290 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság kormánya és a Szlovén Köztársaság kormánya között a repülõ és légvédelmi szakterületeken történõ katonai együttmûködésrõl szóló, Muraszombaton, 1996. július 10-én aláírt megállapodás megerõsítésérõl és kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés 284 igen szavazattal, 1 nem szavazattal és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják- e szavazatukat megindokolni. (Nincs jelentkezõ.) Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a nukleáris biztonságról a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség keretében Bécsben 1994. szeptember 20- án létrejött egyezmény kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést T/3552. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/3552/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Asztalos Ildikó államtitkár asszonynak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage