Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tulajdonképpen gondolkodtam, megszólaljak-e, de valószínûleg ilyen ügyekben azért megnyugtatóbb a gazdák számára, ha a Pénzügyminisztérium képviselõje is mond valamit, mint ha csak politikusok fogalmaznának meg véleményeket... (Dr. Dávid Ibolya: Politikai államtitkár! - Derültség az ellenzék padsoraiban.) ...mert mégiscsak a gyakorlati végrehajtást a Pénzügyminisztériumhoz tartozó adóellenõrzés felügyeli vagy végzi.

Tehát valóban az a helyzet, ahogy Szekeres frakcióvezetõ úr mondta két mondatában. Természetesen nem kell a személyes fogyasztás után adót fizetni. Akármennyit lehet fogyasztani. Emellett azonban az is igaz, hogy ennek a költségét persze nem lehet elszámolni az egyébként folytatott árutermelõ tevékenységben. Azt gondolom, ez teljesen világos és jogos dolog is, mert mégiscsak furcsa lenne, ha ezt ott költségként figyelembe lehetne venni.

Ennek van egy egyszerûbb megoldási módja, ha viszonylag kicsi ez a személyes fogyasztás, ez az a bizonyos 50 ezer személyenként, amirõl beszélünk. S van egy szintén nem nagyon bonyolult megoldási módja, ha ennél nagyobb a fogyasztás. De a dolog lényegét tekintve tehát valóban az a helyzet, hogy nem kell adót fizetni, csak a költségelszámolásban kell ennek figyelembe venni a következményeit - nyilván akkor, ha egyáltalán van olyan árutermelõ tevékenység. Nyilván az érintettek egy részénél ilyen egyáltalán nincs is, tehát ott végképp fel nem merülhet az egész kérdés.

Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage