Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szilágyiné Császár Terézia és Selmeczi Gabriella képviselõtársaim mondanivalójára szeretnék nagyon röviden reflektálni.

Miniszter úr elmondta, hogy a kormány egyetért a vizsgálóbizottság megállapításaival, és tartalmában tulajdonképpen egyetért a határozati javaslattal is. Pusztán azt vetette fel, hogy célszerû lenne legalább két ponton pontosítani az országgyûlési határozati javaslatot. Az egyik ilyen módosítási javaslatként gondolta miniszter úr megemlíteni azt, hogy váljon el jobban az Egészségbiztosítási Önkormányzat és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felelõssége a kialakult törvénysértõ döntésekért és a helyzetért. A második pont, amit érdemes megfontolni, hogy nem kellene- e vajon az országgyûlési határozati javaslatba beépíteni azt, hogy szólítsa föl az országgyûlési határozati javaslat az Egészségbiztosítási Önkormányzat közgyûlését azért, hogy a jelenleg is fennálló törvénysértõ belsõ szabályozást módosítsa. A miniszter úr arra utalt, hogy ezt mindenképpen szükséges lenne megfontolni.

S még egy dolog, amire szeretnék kitérni: az önkormányzati igazgatásról szóló törvény módosítása jelenleg egyeztetés alatt van mind a munkavállalókkal, mind a munkaadókkal, mind az Önkormányzattal, mind a frakciókkal az egyeztetés folyamatban van, és azt remélem, hogy nagyon rövid idõn belül bekerül a törvényjavaslat a tisztelt Ház elé. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage