Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mindig megdöbbentõ, ha a társadalomnak bármely csoportja utcára megy érdekei érvényesítéséért tüntetni, úttorlaszokat emel, s a többi. Úgy vélem, hogy a kormány felelõssége itt semmiképpen nem kerülhetõ meg. Hiszen ezek az emberek, akik rövidesen tüntetni mennek, bizonyos szorításban érzik magukat, és egészen nyilvánvaló, hogy a múlt év végén hozott rendelkezések váltották ki ezt.

Mi azt ajánljuk a kormányzatnak, hogy mindenképpen vizsgálja meg az okokat, és ne arra gyanakodjon, hogy ez kizárólag egy heccelés mûve vagy az ellenzék ármánya. (Dr. Kis Zoltán és Gyimóthy Géza hangosan vitatkoznak.) Ez nagyon rossz útra vezetne, ennek nagyon komoly okai lehetnek. Meg kell vizsgálni azokat a jogszabályokat, amelyek életbe léptek, és sürgõsen módosítani kell, amit ésszerû, amit szükséges.

Ebben a rövid idõkeretben hadd vessem még fel: tulajdonképpen az is kormányzati felelõsség és hiba, hogy elég késõn jelenik majd meg az az agrárprogram, amely most már be van jelentve, és az Európai Unióhoz való csatlakozásnak nem szabad hogy ellentéte legyen a magyar mezõgazdaság érdekköre. A mi véleményünk szerint megoldható az EU- csatlakozás úgy, hogy ne sérüljön lényegesen a magyar mezõgazdasági termelõk érdekköre. A készülõ agrárprogram nyilván erre tekintettel keresi a megoldásokat, csak elég komoly kormányzati hibaként kell értékelnünk, hogy ennyire késõn, már majdnem a ciklus vége felé fog ez megjelenni.

Bocsánat, az idõkeretem lejárt, nem tudom folytatni, csak nagyon röviden annyit: az általam fölvezetett elsõ napirendi pont is összefüggésbe hozható ezzel. A mezõgazdasági kamarák segítségével kellett volna jobban elõkészíteni azokat a törvénymódosításokat, amelyek most életbe léptek. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage