Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Amint azt az elõzõ hozzászólásomban is elmondtam, hiába emelik önök a végsõ összeget akkor, hogyha a pontszámokon keresztül az egyes háziorvosok kevesebb pénzt fognak majd kapni a jövõben.

Én azt hiszem, hogy nem illik komoly presztízsû, komoly szakmai képzettségû társadalmi réteggel tulajdonképpen szórakozni. Idáig kiszámítható volt a háziorvoslás finanszírozási szabálya; most két jogszabály is hátrányosan érinti õket, ez a bizonyos kormányrendelet, illetve a tb-jogszabályok.

A másik komoly probléma, hogy az alapellátásért felelõs önkormányzatokra is jelentõs anyagi terhek fognak a jövõben hárulni, és hogy mi a véleményük a Falusi Körzeti Orvosok Szövetségének, illetve az egyik megyei elnökének a kormány kínos karácsonyi ajándékáról, a következõt nyilatkozta: "Erkölcstelen és méltatlan az az eljárás, amely azon túl, hogy anyagilag ellehetetleníti a szolgálatokat, durván belegázol a szakmai becsületünkbe." Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage