Izsó Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársak! Államtitkár Úr! Azt hiszem, az államtitkár úr fog válaszolni. (Dr. Kis Zoltán: Igen, én ülök itt.) A kormányzati körökbõl többször elhangzott, hogy a kárpótlást 1997-ben be kell fejezni. A Független Kisgazdapárt egyetértene e gondolattal, ha a munka el lenne végezve. Mi annak idején mondottuk és követeltük azt, hogy az eredeti tulajdonosok, tehát a kárt szenvedettek és örököseik kapják vissza földjüket, házukat, ha kérik; ha nem, akkor a területen mûködõ önkormányzatok kezelésébe, tulajdonába került volna a föld, a ház. A kártalanítást pedig telekkönyvi visszaírással, három év alatt be lehetett volna fejezni.

A lehetséges legnagyobb lépést, a koalícióból való kilépést is megtettük. Azóta már hat év telt el, és az átgondolatlan tulajdonrendezés címén még mindig tart a kárpótlás, a tagi tulajdonrendezés stb.

Kérdezem az államtitkár urat: mi lesz a Budapest és a nagyvárosok környékén még meg nem oldott kárpótlással, fõleg azokkal, amelyeket a bíróságok most jelenleg még le sem tárgyaltak? Várom válaszát, államtitkár úr. (Taps az ellenzéki képviselõk padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage