Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön által felvetett gondok valóban a mindennapi élethez tartoznak, és az Állatorvosi Kamara mûködését nagymértékben nehezítik.

Az elmúlt évben a mûködés megkezdésére mintegy húszmillió forintot adott a minisztérium, ebben az évben az átvállalt állami feladatok ellátására egy hasonló nagyságrendû összeg áll rendelkezésre.

A végleges megoldást nem is ez a költségvetési csöpögtetés jelentené ennek a szervezetnek, hanem az ön által is felvetett... - a Pharmavet Kft.-nek valamiféle birtoklása.

Az államháztartási törvény 109/A §-ának (2) bekezdése azt mondja ki, hogy amennyiben a vagyon kezelõjének vételi szándéka van, ezt a vagyont csak pályázat, árverés, tõzsdei értékesítésre adott megbízás útján lehet a pénzügyminiszter jóváhagyásával értékesíteni. Elvileg lehetséges a vagyonkezelõi jog átadása is, de ennek valamiféle ellentételezéssel kell párosulnia.

Mindezek ellenére az ön által felvetett megoldási javaslatot nemcsak hogy megfontolandónak tartjuk, hanem járhatónak is, ennek érdekében a Pénzügyminisztérium és az állami privatizációt felügyelõ tárca nélküli miniszter asszonnyal a kapcsolatot felvettük, a tárgyalások folynak, s azt a jogi lehetõséget keressük, ami, úgy gondolom, hogy mindnyájunk számára megnyugtató lesz, és senki nem fog ebben a Házban azt követõen valamelyik tárcához olyan jellegû interpellációt benyújtani, hogy: kérem szépen, itt megint "lenyúlták" az állami vagyont. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage