Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõház! Tisztelt Miniszter Asszony! Meg kell köszönnöm az ön válaszának higgadt, személyeskedéstõl mentes hangnemét. E tekintetben ön messze a miniszterelnöke fölé emelkedett... (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Ne csináld ezt!) ...aki sajnos nagyon színvonaltalanul viselkedett az azonnali kérdések órájában. (Közbeszólások, zaj a kormánypárti padsorokban.) Azt hiszem, ennek a Háznak a hangneméhez ez illik.

A tényleges számszaki adatokat az ön szóvivõjétõl, Demeter Judit asszonytól kaptam, a 30 fölmentés az 30 fölmentés, õszerinte. (Dr. Csiha Judit csóválja a fejét.)

Miniszter asszony válaszából, sajnos, arra a részre azért nem derült fény, hogy miért kell ilyen nagy számban gyakorolni az indokolt esetben történõ felmentést. Tudniillik miniszter asszony nemcsak a saját tevékenységérõl kell hogy számot adjon, hanem mióta ez a törvény hatályba lépett, azóta hány személy kapott felmentést, hogy olyan állami vállalatnál vagy privatizált vállalatnál helyezkedjen el, amelynek a privatizációja során tevékenyen közremûködött. E tekintetben a miniszterelnök úr adott felmentést az ÁPV Rt. igazgatójának, aki az áramszolgáltató privatizációja során tevékenyen részt vett azon Eelmû privatizációjában is, amelynek most õ a vezetõje.

Úgy gondolom, miután ön nem adott kellõ indokot arra, hogy miért adnak lehetõséget a dolgozóknak az elhelyezkedésre, és korábban Suchman miniszter úr azt mondta, hogy az ÁPV Rt. dolgozóinak azért olyan kimagasló a jövedelmük, mert a munkaviszony megszûnése után két évig nem tudnak a szakterületükön igazából elhelyezkedni, ezért ezt a választ nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage