Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Sasvári Szilárd képviselõtársam az imént azt mondta, hogy az ellenzéki képviselõknek a kormány ellenõrzése a feladata. Ezzel mélyen egyetértek. Azzal is egyetértek, hogy a kormány tevékenységében van mit bírálni és szóvá tenni, ilyen értelemben tehát gondolom, hogy elég széles a pálya az ellenzéki képviselõk számára anélkül, hogy ilyesfajta felelõtlen találgatásokat is tennének.

A Pénzügyminisztériumtól azt szeretném kérni, amennyiben ilyen felelõtlen híresztelések elhangzanak, és utána több hónap eltelik, akkor valamilyen módon mégiscsak térjen vissza erre a kérdésre. Nem kell politizálni és pártpolitizálni, hanem - ahogy államtitkár úr is mondta - idõnként el lehetne mondani, hogy a forintpolitikánk következetes, ezen a téren legalábbis a kormánypárti és a mértékadó ellenzéki szakértõknek egyaránt az a véleménye, hogy ez a fajta leértékelés helyes. Érvelni kellene ezek mellett a dolgok mellett, és nem hagyni azt, hogy ilyesfajta bejelentések egy-két napig a szenzáció erejével éljenek, majd pedig mindenfajta következmény nélkül úgy pukkadjanak ki, hogy az illetõk újból és újból hasonló módon ítélkezve tudnak hasonló képtelenségeket közzétenni.

Azt hiszem egyébként, hogy az ország sorsáért, a gazdaságért, a nemzet felemelkedéséért a kormánypártok és az ellenzék egyforma felelõsséggel tartoznak, és ilyen értelemben valóban jó lenne, ha többet nem kellene ilyen interpellációt idézni; nem azért, mert kifáradok én, vagy kifárad az államtitkár úr, hanem azért, mert elfogynak az ilyenfajta felelõtlen álszakértések.

Köszönöm, és elfogadom a választ. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage