István József Tartalom Elõzõ Következõ

ISTVÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Megdöbbenésével vettem elõször tudomást arról... - és visszautasítom a képviselõcsoportom nevében Hegyi Gyula megnyilatkozását. Õ nagy tévedésben van, mert a Független Kisgazdapárt még nem kormányzó pozícióban van, és még nem teheti fel a kérdést a minisztereinknek, illetve a politikai államtitkárainknak. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Megkérem Hegyi Gyula képviselõtársamat, legyen türelemmel, várja ki az idõt, nemsokára eljön. (Felzúdulás, taps és derültség a kormánypártok soraiban.) Ez az egyik része a dolognak.

A másik az, hogy a tisztességhez az kívánkozik a magyar parlamentben, hogy mindenki söpörjön a saját portája elõtt. (Közbekiáltások: Ez az! Így van! Ti is! - Taps, felzúdulás és derültség a kormánypártok soraiban.) A Szocialista Pártnak és annak vezetõinek, miniszterelnök úrnak sorozatosan vannak olyan kijelentései a magyar sajtóban, a nyilvánosság elõtt, amelyeket azonnal korrigálni kell, változtatni, módosítani kell, és számtalan cáfolatsorozata követi ezt. (Közbekiáltások: Ügyrend! - Mi az ügyrendi kérdés?) Elõbb nézzenek körül a saját portájukon, s azután tekintsenek másfelé! Ezt jelenti a tisztességes politizálás a magyar parlamentben. (Zaj a kormánypártok soraiban.)

Ami pedig Lamperth Mónika frakcióvezetõ-helyettes megnyilatkozását itt a magyar parlamentben megtette (sic!), annak tekintetében ugyancsak azt tudom tanácsolni, hogy a saját frakciójuk belsõ ügyét ne a parlamentben, itt, a parlament nyilvánossága, ellenzéki és kormányképviselõk között döntsék el, hanem a saját dolgaikat a saját frakciójukon belül, és ne hozzák a magyar parlament elé. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage