Kádár Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÁDÁR BÉLA (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Szekeres Imre frakcióvezetõ úr anélkül nyilatkozott a gyorsolvasás lehetõségeirõl, hogy tisztában lett volna, hogy az a bizonyos GATT- megállapodás több ezer oldal, 5-6 ezer oldal, és az a bizonyos számítás, amelyre hivatkozott, körülbelül másfél éves kutatómunkával készült el, igen nagy számú team által. Köszönöm a megtisztelõ bizalmat vagy bármely más kormánytagnak azt az elõlegezett gyorsolvasási képességét, amellyel frakcióvezetõ úr nyilván rendelkezik.

Hadd jegyezzem meg, hogy ezeknek a számoknak az irányelveit, mértékeit az a kormány adta meg, amelynek Szekeres frakcióvezetõ úr is a tagja volt. (Derültség a kormánypárti padsorokban. - Dr. Szekeres Imre: Sajnos, nem voltam!) Úgyhogy itt jobb lenne ebben a kérdésben nagyobb visszafogottságot alkalmazni. Számszerûen hadd jegyezzem meg azt, hogy amit most kifogásolnak és ami a magyar gazdaság, mezõgazdaság ellen elkövetett bûnnek számít, az a bizonyos 20-30 milliárd forint, tehát nem egészen 200 millió dollár, amely tönkretette volna állítólag a magyar mezõgazdaságot - én nem védem azt a számítási hibát, csak megjegyzem, hogy a magyar mezõgazdaságból nem az a 20-30 milliárd forint hiányzik, amelyet önök itt most égbekiáltó bûnnek tartanak; és hadd jegyezzem meg azt is, hogy ha a magyar kormány 100 milliárd forintot akarna még rátenni a mezõgazdaság támogatására, rendelkezésre áll a 100 milliárd forint ebben a politikában? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Igen!) Azt hiszem, ilyeneket nem lehet állítani.

Nem akarom országos érdekek védelmében megemlíteni azokat a nem szerencsés fogásokat, amelyeket gazdaságdiplomáciailag 1994 után, a számítási hiba felfedezése után a jelenlegi kormányzat elkövetett. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Lehetett volna másképp is. Ezt ne próbálják máshová telepíteni. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

(15.20)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage