Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Nem szeretnék átmenni mezõgazdának, de az Európai Unióhoz való csatlakozás lázában égünk, az Európa Tanács által kidolgozott dokumentum - a Vidéki Térségek Európai Chartája - szorgalmazza a sokfunkciós mezõgazdaság támogatását, melyben a termékek helyi feldolgozása, a helyi sajátosságoknak megfelelõ, feldolgozott termékek elõállítása a mezõgazdaság szerves része.

Ezzel szemben mit láttunk a most korrigálni kívánt törvényalkotásban? Nálunk a tök csak addig õrzi meg tökös jellegét, amíg meg nincs hámozva. Meghámozott állapotban már ipari termék. Ugyanez vonatkozik például a dióra. Feltört állapotban már nem dió, akkor már ipari termék, és a káposzta is csak addig káposzta, amíg Vecsésen be nem savanyítják, utána már szintén ipari termék.

Tehát, hogy ami termelõi tevékenység volt, áttenni vállalkozói szférába és a vállalkozói szférának megfelelõen adóztatni és járulékkal sújtani, ez éppen ellentétben áll az Európa Tanács által kidolgozott és említett dokumentummal. Tehát nem az Európa felé vezetõ úton visz minket, hanem visszafelé. Ennyi még hozzátartozott ehhez a vitához, és köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage