Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Képviselõtársaim! Elõször az érdemi ügyrõl, mert nagyon fontos. Elõször is: az õstermelõi igazolványt nem kell kiváltani, csak azoknak, akik az adókedvezményt igénybe akarják venni. Ezt senki nem vitatja, az õstermelõi igazolványok ellen senki sem tiltakozik, még azok sem, akik tüntetnek.

Másodszor, ami a tb-járulékot illeti. Nem kell fizetni a nyugdíjas termelõnek vagy annak, aki egyébként fõfoglalkozásában biztosított, s csak melléktevékenységben dolgozik a mezõgazdaságban. Csak annak kell fizetni, akinek ez a fõhivatása, ebbõl él meg, mert így szerez jogosítványt arra, hogy egészségügyi ellátást kapjon.

Ami pedig a borosgazdákat illeti: a három legfontosabb kérdésben, amely õket érinti... (Közbekiáltás a Független Kisgazdapárt soraiból: Becsapják az embereket! Nem ismerik a törvényt!) ...a kormány, úgy gondolom, olyan javaslatot tett, amely kielégítheti az õ igényeiket is, egy rendezett, szabályozott és a valódi, legális gazdaság keretei közötti mûködést tesz lehetõvé.

Ami pedig a személyes természetû dolgokat illeti. Az az ember ebben a Házban, aki életében földet vagy állatot akkor látott, amikor frakcióvezetõ lett, az ne beszéljen egy olyan emberrõl, aki egész életében ott nõtt fel, aki kisgyerekkorától kezdve a mezõgazdaságban dolgozik; és az az ember, aki földet vagy állatot ma is csak esetleg a nagygyûlésein lát... (Dr. Torgyán József: Most is látok! - Derültség és taps a Független Kisgazdapárt soraiban.) ...az pedig jobb, ha senki másról nem beszél. És úgy gondolom, szégyenletes is ez a történet, és nem hiszem, hogy a Ház elnökét meg kellene védeni... (Dr. Torgyán József: Igazmondás ellen be van oltva!) ...de a magyar parlament egyik legszégyenletesebb pillanata volt az, Torgyán József úr, amikor ön a Ház elnökérõl ilyen formában és ilyen módban beszélt. Szégyellje magát! (Taps a kormánypártok soraiban. - Felzúdulás a Független Kisgazdapárt soraiban. - Dr. Torgyán József az elnökhöz: Most sem kapok szót? Személyes érintettség!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage