Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Nagy érdeklõdéssel figyeltem a Torgyán képviselõ úr által elmondottakat. Meg kell mondanom, megpróbáltam értelmezni és folyamatában összerakni mindazt, amit mondott. Számomra a következõk tûntek ebbõl ki: valahogy viszonyba keveredtünk egy egyébként Magyarországon jármûkerekeket gyártó céggel, ami Borsod megyében vasútikocsi- és autóbuszkerekeket gyárt. Meg fogom vizsgálni, hogy ebbõl mennyi található a nemzetbiztonsági szolgálatoknál. (Derültség a kormánypártok soraiban.)

Ezen kívül tudomásomra jutott, hogy van Bécsben egy óvodánk. Itt van ugyan a cégnek a bécsi alapítási kivonata - megmondom õszintén, nem tudom, hogy ezen a címen jelen pillanatban óvoda vagy valami más intézmény található. (Dr. Torgyán József: Majd kiderítitek...) Egyet egészen biztosan tudok: a nemzetbiztonsági szolgálatoknak óvodája nincsen. (Közbeszólások: Majd építenek...)

Nyílt színvallásról is beszélt a képviselõ úr, valamint arról, hogy a nemzetbiztonsági összegekkel el kell számolni. Ez való igaz, ez kötelezettségünk, hiszen a nemzetbiztonsági szolgálatok önálló költségvetési intézményként mûködnek, a nemzetbiztonsági bizottság szoros felügyelete alatt, és mi ezt minden évben nem is tesszük, úgyhogy remélem, a jövõben is lesz módunk és lehetõségünk arra, hogy elszámoljunk.

Végül: megtudtam azt is, hogy ugyanerre a számlára írható fel, hogy a robbantásos bûnügyekben vontatottan halad a nyomozás. Arra ígéretet teszek, hogy ami anyagi erõnktõl és lehetõségeinktõl függ, azt továbbra is az ügyben eljáró rendõri szervek rendelkezésére fogjuk bocsátani, és reményeink szerint ezek az ügyek gyorsan és lehetõség szerint flottul meg fognak oldódni. Egyébként figyelemfelhívó felszólalását, frakcióvezetõ úr, megköszönöm. (Dr. Orosz István: A lepelrõl nem esett szó... - Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage