Kertész Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Õszintén bevallom, nem vagyok jogászember. Azt mondták nekem a tudós képviselõtársaim, a jogászok, hogy csak érvényes és érvénytelen szerzõdés van. Én nem tudom minõsíteni ezt a fogalmat, a zsebszerzõdést, hiszen ez jogszabályba ütközõ, tehát semmisnek tekintendõ.

Isépy képviselõ úr beszélt arról is, hogy milyen okok vezethettek ide; csak sajnos nem említette meg a legfontosabbakat, hogy az elõzõ kormány idején terjesztették elõ - éppen az õ tárcája! - ezeket a törvényeket, amelyek nyomán kialakulhatott ez a helyzet: nevezetesen a kárpótlási törvény, illetve inkább annak hibás végrehajtása, valamint a földtörvény is.

Lamperth Mónika képviselõ-társnõnk utalt már arra, hogy valóban: az ingatlan-nyilvántartásokat kell rendbe tenni. Akkor esetleg éppen a bérlet is feljegyezhetõ lesz rá, és akkor az önkormányzatok mindent meg fognak tenni abban az esetben, ha ezeket az adókat helyi adó formájában beszedhetik. Addig, sajnos, valóban csak saccolt, képzelt területekrõl beszélhetünk. (Közbeszólás a jobb oldalról: Rajta! Csináljátok!)

Sajnos; nem örülünk ennek a helyzetnek. Borzasztó nagy problémát jelent, különösen a nyugati határ mentén, de egyre inkább az ország más részein is. De az a szomorú, képviselõtársaim, hogy nem találkoztam még olyan emberrel, aki megbánta volna az eddigi esetleges ilyen irányú cselekedetét. Ez a szomorú, kedves képviselõtársaim! Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage