Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Én úgy gondolom, hogy az ellenzék részérõl elhangzó felszólalások nem privatizációellenes felszólalások. (Közbeszólások a bal oldalról: Á, dehogy! - Dehogynem!) Érdemes különválasztani a kérdést, tisztelt kormánypárti képviselõtársaim, mert egy dolog a privatizáció és másik dolog annak módja. És ha a kormány rossz privatizációs szerzõdéseket köt, azt önöknek legalább annyira kritizálniuk kellene, mint az ellenzéki képviselõknek, és az Állami Számvevõszék jelentésében erre vonatkozóan nagyon határozott megállapítások vannak.

Csak egy rövid idézet ebbõl: "Az eddigi privatizáció megvalósításával a villamosenergia-ipart nagy összegû árfolyamveszteségek érhetik, melyeket a kidolgozatlan árkérdés tovább erõsíthet. A vevõ a saját kockázataként jelentkezõ bizonytalanságokat a vételárban és a garanciákban érvényesíti".

Tisztelt kormánypárti Képviselõtársaim! Nem mindegy, hogy hogyan privatizálnak Magyarországon! Ezt önöknek legalább olyan jól kellene tudni, mint az ellenzéknek. Köszönöm a figyelmüket. (Moraj a bal oldalon. - Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage