Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Toller Frakcióvezetõ-helyettes Úr! (Dr. Toller László: Nem én mondtam!) Nagyon érdekesek ezek a hozzászólásai, ez most különösen az volt. Hát persze, hogy ez az egyetlen párt, amelyet törvényben kellett kötelezni az elszámolásra, hiszen a régi MSZMP utódpártja volt (Dr. Toller László: Elszámoltunk.), a régi MSZMP ingatlanjaival, ebbõl következik, hogy ez nem dicsõség, hanem kötelesség volt abban az idõben. (Dr. Toller László: Nektek is az lett volna!) Ez az egyik dolog.

A másik pedig, tisztelt Toller képviselõ úr, én azt gondolom, hogy éppen elég cirkusz kerülgette a Szocialista Pártot az utóbbi idõben. (Mészáros Béla: Cirkusz kerülgette, ez nem rossz!) Úgy néz ki, hogy nincs még vége. A Polgári Bank vizsgálatai folynak. Mégiscsak az MSZP fõpénztárnokának mentette fel a parlament a mentelmi jogát. (Sic!) Tisztelt Képviselõ Úr! Én azt hiszem, hogy talán egy kicsit kisebb mellénnyel (Varga Mihály: Így van!) kellene ezekrõl a dolgokról beszélni. Tanácsosabb lenne valamivel több szerénység, amikor ezekrõl a kérdésekrõl van szó.

Nem hiszem, hogy ezzel a hozzászólásával bárkit is az ártatlanságról gyõzött meg, az ellenkezõjérõl sokkal inkább. Köszönöm szépen. (Dr. Kiss Gábor: Nagyon szépen köszönjük. - Dr. Avarkeszi Dezsõ: Horn Gábor szólt hozzá, és nem Toller. - Taps az ellenzék padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage