Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseimnek nem mindegyikére adott választ. Az most lényegtelen, hogy a gazdasági ügyekért felelõs helyettes államtitkár vagy a közoktatásért felelõs helyettes államtitkár szerzett az ügyrõl tudomást, de sokkal korábban tudomást kellett hogy szerezzenek errõl az ügyrõl, mint amikor a belsõ ellenõrzés ezt kiderítette.

A másik az, hogy szociálliberális irányításuk ideje alatt már többször elõfordult az, hogy enyhén szólva is vitatható körülmények között, személyi összefonódások gyanúját mutató körülmények között adtak jelentõs összegekre megbízásokat szakmailag erre alkalmatlan kft.-knek, cégeknek. Emlékezzék vissza az államtitkár úr, hogy ön is elismert ilyen dolgokat már korábban itt a parlament nyilvánossága elõtt.

Ezért további kérdéseim, hogy hajlandó-e miniszter úr olyan lépéseket tenni végre, amelyek ezeket az anomáliákat megszüntethetik, és megvan-e politikai akarat a tárca vezetése részérõl arra, hogy a sikerpropaganda hirdetése helyett végre az oktatásügy tényleges feladatainak megoldásával foglalkozzék, hogy a költségvetésbõl biztosított összegek ne néhány ember gazdagodását, hanem a magyar oktatásügy fejlõdését szolgálják.

Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage