Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Képviselõ Úr! A minisztériumnak mint minden államigazgatási szervnek, megvannak a maga eljárási szabályai, ezeket az eljárási szabályokat be kell tartani. Természetesen meg lehet õket szegni, de mint a mellékelt ábra mutatja, nem lehet õket büntetlenül megszegni.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a vétkes köztisztviselõk, legalábbis egy részük tudatosan, a megtévesztés szándékával kerülte meg ezeket az eljárási szabályokat. Erre az ellenõrzés, illetõleg a nyomozás fényt derített, ennek konzekvenciáit a minisztérium levonta.

Báthory helyettes államtitkár urat politikai felelõsség természetesen nem terhelheti, hiszen nem politikus. A vezetõi felelõsséget vállalta azzal, hogy a nyugdíjazási kérelmét miniszter úrnak benyújtotta. Miniszter úr az ismert tények birtokában úgy döntött, hogy Báthory helyettes államtitkár urat nem terheli olyan felelõsség, amely indokolná azt, hogy a nyugdíjazási kérelmét elfogadja.

Úgy gondolom, hogy a minisztérium ebben az ügyben az ön kérdésével ellentétben nem hallgatott. Az ellenzéknek tulajdonképpen éppen az fáj, hogy a minisztérium, hogy úgy mondjam, kiénekelte a szájából a sajtot akkor, amikor maga hozta nyilvánosságra vétkes köztisztviselõinek mulasztását, és mint utóbb kiderült, a hûtlen kezelés tényét. Köszönöm. (Zaj az ellenzéki oldalon. - Taps a kormánypárti oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage