Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Képviselõ úr még nem volt jelen a teremben, amikor (Demeter Ervin: De jelen voltam!) fideszes képviselõtársa hasonló módon tette fel a kérdést, ezért aztán persze hasonló módon kell hogy válaszoljak.

Egyrészt a tárca nélküli miniszter úr és közöttem nincs vita. A szolgálatok eltérõen ítélik meg a szerepüket ebben a kérdésben. Éppen ezért indítottunk közös vizsgálatot annak érdekében, hogy kiderítsük, hogy vajon mi történt 1995 decemberében ebben az ügyben.

Amint ön is említette, a vámcsalás bûntettét valószínûleg elkövették. Ez egy hat hónappal késõbbi történet, akkor érkeztek meg azok a számlák, amelyekbõl kiderült, hogy korábban egy hamis számlával igazolták magát a szállítmányt.

Azt is elmondtam, hogy ma Magyarországon nem kell importengedélyt beszerezni ahhoz, hogy biztonsági papírokat vagy ilyen jellegû papírokat valaki beszerezzen. Nyilván ezt újra kell gondolni. Erre vonatkozott Nikolits miniszter úr javaslata, és ezzel a kérdéssel minden valószínûség szerint majd itt még találkozni fogunk.

Azt tudom tehát válaszolni, hogy a '95 decemberi történteket illetõen a vizsgálatok folynak. Ezek lezárását követõen tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot és természetesen az országgyûlési képviselõket is.

Ami az ügy másik felét illeti, ebben a kérdésben pedig természetszerûleg folyik a nyomozás, ami remélhetõleg eredményre fog vezetni, és ebben az esetben mindazok a károk, amelyekrõl képviselõ úr beszélt, elháríthatók lesznek. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage