Kulin Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KULIN FERENC (MDNP): Köszönöm szépen. Államtitkár úr, az ön által mondottaknak van két kulcsszava vagy két kulcsfogalma. Egyrészt a "kellõ számban" és a másik fogalom: a "megfelelõ ütemben". Tulajdonképpen ezt vitatom. Akármilyen adatot mond, úgy tapasztalom, hogy nem kellõ számban készülnek a dokumentumok, és úgy tapasztalom, hogy nem kellõ ütemben. Errõl a pedagógusok nyilatkoznak. Az más kérdés, hogy milyen tartalommal.

Egy példát hadd idézzek ennek illusztrálására. Több mint 5400 oktatási intézményben kellene elfogadtatni a pedagógiai programokat a szakértõkkel. A szakértõi listán ennek mindössze alig több mint fele szakértõ van feltüntetve, tehát nem is tudnak elég szakértõhöz odafordulni. Ez gyakorlati probléma.

Hadd forduljak vissza egy általános kérdéshez, amire még államtitkár úr válaszolhat. Lát-e reményt arra, hogy valamilyen kompromisszum szülessék az oktatási kormányzat és a pedagógustársadalom között a NAT bevezetésének valamilyen elhalasztását illetõen? (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage