Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Tulajdonképpen maradéktalanul egyetértek az ön által felvetettekkel, az indokokkal még inkább, olyannyira, hogy körülbelül három hónappal ezelõtt novemberben az európai miniszterek találkozóján ugyanezt a kérdést én tettem fel a lengyel miniszterpartneremnek, aki erre pozitív választ adott, mégpedig elõször, mert idáig eléggé elzárkózott. A lengyelek eléggé védik Krakkót.

(16.10)

Tehát amennyire lehet, elterelik onnan, és inkább valamilyen más helyen adnának leszállási engedélyt. Most elõször hangzott el az, hogy hozzájárulnának, tehát úgy néz ki, hogy az elvi lehetõség megvan. Majdnem bizonyos, hogy a közeljövõben sorra kerülõ varsói látogatásom során alá is írjuk ezt a légiforgalmi egyezményt. Tulajdonképpen itt egy fontos kereskedelmi tárgyaláson kell megegyezni. Megindult novemberben a két légitársaság közötti közvetlen kapcsolat és a közvetlen tárgyalássorozat.

Bajnak tekinthetõ, hogy elég mérsékelt a Malév jelenlegi gépparkja. Nincs légi közlekedésünk Zágrábbal, tehát fõváros és fõváros közötti rendszeres kapcsolattal is baj van még. Úgyhogy a most sorra kerülõ bõvítések, várhatóan a közeljövõben a következõ Fokker-gép lízingelése is lehetõ válik, bár ez az elmúlt hetekben sajnos még sikertelen volt, de valószínûleg meg fog történni. Ha tehát megkötõdik egy szerzõdés, lehetséges hogy olyan módon, hogy lengyel gép fogja lebonyolítani átmenetileg az úgynevezett Code-share megállapodás keretében. Tehát mindenképpen arra törekszünk, hogy létrejöjjön, minél elõbb létrejöjjön, és amint a legkisebb remény megvan gépekkel a kielégítésre és a két társaság megegyezik, azonnal aláírjuk. De lehet, hogy ezt az aláírást még inkább elõrehozzuk, hogy már az elvi lehetõsége meglegyen ennek.

Köszönöm szépen a kérdését. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage