Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Már január közepén érkeztek a jelzések képviselõcsoportunkhoz a társadalombiztosítási törvény módosítása miatti visszásságokról. Már akkor jelezték, hogy az új szabályozás nagyon súlyos gondokat fog jelenteni a vállalkozók minden körében.

Ebben az idõben a kormány részérõl olyan nyilatkozatok hangzottak el, hogy egyelõre csak áttekinti a helyzetet, és majd néhány hónap múlva visszatér a kérdésre, megvizsgálja, hogy valóban olyan súlyosak- e ezek a hatások, mint amilyennek jelezték az ország minden tájáról.

A Magyar Demokrata Néppárt utánanézett és látta, hogy ezek valóban rendkívül súlyos gondok, éppen ezért elkészítette január végére a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Ezt február 3-án be is nyújtottuk a parlamentnek. Azóta már a sürgõsséghez szükséges 78 aláírás is összegyûlt.

Közben hallottuk, hogy a kormány elkezdett dolgozni ezen a módosításon. Nagyon örülünk annak, hogy a kormány fogadókészséget mutat a javaslatokra, ám pillanatnyilag még tájékoztatás szintjén sincs elõttünk a kormány javaslata, ezért kérem tisztelt képviselõtársaimat, szavazzák meg a javaslatunk napirendre tûzését. Ennek fejében azt is megígérjük, amennyiben a kormány valóban behozza a parlament elé a javaslatát, és az valóban részletesebb és több kérdésre kiterjedõ lesz, mint a miénk, vissza fogjuk vonni az indítványunkat, és módosító indítványok formájában fogunk csatlakozni a kormányjavaslathoz. De egyelõre még tájékoztatásképp sem tudjuk, hogy a kormány mit fog benyújtani, és fõleg azt nem, hogy mikor.

Ezért kérem tisztelt képviselõtársaimat, hogy szavazzák meg javaslatunkat napirendre. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage