Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése a jelen levõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazatát igényli.

Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselõ mentelmi jogát az Országgyûlés ne függessze fel.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést: felfüggeszti-e dr. Torgyán József országgyûlési képviselõ mentelmi jogát. (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés igen szavazat nélkül, 263 nem szavazattal és 23 tartózkodással Torgyán József mentelmi jogát nem függeszti fel.

Tisztelt Országgyûlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/3799. számon határozati javaslatot nyújtott be Tirts Tamás képviselõtársunk mentelmi ügyében.

A bizottság indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság 4.B.IX. 24698/1996/3. számú megkeresésével érintett ügyben az Országgyûlés Tirts Tamás országgyûlési képviselõ úr mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót Pápai Mihály képviselõ úrnak, a mentelmi bizottság elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage