Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársam! Három rövid megjegyzést engedjen meg a rendkívül értékes hozzászólásához, és megköszönve természetesen, hogy támogatják a törvény tervezetét.

Az egyik, amit képviselõ úr említett, hogy a használata hogy történjék a mûemlékeknek. Én azt gondolom, hogy azzal, hogy a törvény rögzíti, hogy az értékükhöz és a jellegükhöz megfelelõ használatot kell biztosítani, ez kellõ garanciát nyújt.

Ugyanígy a 4. § (1) bekezdése, tekintettel arra, hogy képviselõ úr említette, hogy az egyházakkal történõ együttmûködést nem rögzíti, pontosan azt mondja, hogy a mûemlékek védelmét állami, önkormányzati szervek, egyházak stb. bevonásával, és az állampolgárok együttmûködésével kell megvalósítani; én azt hiszem, hogy ez is kellõ garanciát nyújt arra, hogy valóban a mûemlékek védelme az egyházakkal együtt történjék.

Egyetlenegy megjegyzést még engedjen meg. Természetesen a mûemlékek megóvására, felújítására azon túl, amit az elõzõekben említettünk, több pénzügyi eszközt sorol el maga a törvény is, ebben a központi költségvetés is elsõ helyen szerepel. Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage