Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Most még nem kívánok a vitában elhangzottakra átfogóan reagálni, pusztán a két utóbbi hozzászólással kapcsolatban szeretnék megnyugtató szavakat mondani.

Nagyon fontos kérdést vetett fel Szabó Lajos Mátyás képviselõtársam, és ahogy arra Csizmár Gábor képviselõtársam is utalt, a módosító indítványoknak a mély elemzésével párhuzamosan folyik a végrehajtási utasításoknak a kidolgozása. Én azt szeretném megajánlani a képviselõtársaknak, hogy a részletes vita idején be fogjuk nyújtani a végrehajtási rendeletek ütemtervének az elgondolását, így világos lesz a képviselõk számára még a részletes vita során, hogy milyen ütemtervben kívánjuk kidolgozni a végrehajtási utasításokat.

A másik nagyon lényeges kérdés, hogy milyen forrás fog rendelkezésre állni a törvény végrehajtása során. Ebbõl a szempontból megítélésem szerint a legjobb idõben kerül elfogadásra a törvény, hiszen a jövõ évi költségvetés megalapozásánál már mindaz az intézményrendszer, amelyet átfogóan tartalmaz a törvényjavaslat most még, és reményeim szerint, amikor a költségvetést tárgyaljuk, akkor már törvényrõl beszélhetünk, ez jó alapot szolgáltathat arra, hogy a költségvetési törvényjavaslat megalapozásánál már azokat a szempontokat érvényesíteni tudják a képviselõk is és a szaktárca is, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az intézményrendszer mûködtetéséhez.

Köszönöm szépen, képviselõtársaim. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage