Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ez az ország, ez a társadalom rengeteg gonddal küszködik, s azok képezik a nagyobb területet, amelyeknél általában felmerül az, hogy nincs forrás - és keressük a forrást.

Kelemen András a napirend elõtti hozzászólásában egy olyan területre mutatott rá, ahol nem az a lényeg, hogy van forrás vagy nincs forrás, hanem az ügyvitel és az adminisztráció, amely rendkívüli módon meg tudja nehezíteni az emberek életét, a kisvállalkozók helyzetét - errõl szólt konkrétan a napirend elõtti hozzászólás.

Én ezzel kapcsolatban arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mennyire fontos ez a kérdés, hiszen még Hamlet is abban a híres monológjában, amikor a kezében van a tõr, és az öngyilkosság gondolatával foglalkozik, amikor felsorolja azokat a nehézségeket, amelyek egy ember életét befolyásolják, ott szerepel az is, hogy a "hivatalnak packázásait." A "hivatalnak packázásait" kell minél teljesebb és nagyobb mértékben visszaszorítani, s arra hívjuk fel a kormányzat figyelmét, hogy a valóban forrásigényes, rendkívül súlyos gondok mellett azzal is törõdjön, hogy a hivatalok, így a társadalombiztosítás - és általában minden hely, ahol az állampolgárok szemben állnak az ügyintézéssel - lehetõleg olajozottan és jól mûködjön, és ne forduljanak elõ ilyen anomáliák. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage