Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! A biztosítási önkormányzatok törvények, jogszabályok alapján mûködnek, a törvényeket pedig a parlament hozza. Ez az egyik kérdés.

A másik kérdés az, hogy a kormánynak törvényességi felügyeleti jogköre van, amit nem gyakorolt megfelelõen az elmúlt években, hiszen ha felügyelte volna törvényességi alapon az önkormányzatok mûködését - felhívom a figyelmüket, hogy a kormány képviselõje ott ül az Egészségbiztosítási és a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat elnökségében -, akkor törvénysértések gyanúja esetén felléphetett volna, olyannyira, hogy a kormány az önkormányzat mûködését fel is függesztheti, ha törvénysértõ mûködést tapasztal.

Még egy dologra felhívom a figyelmet. Tisztelt Képviselõtársaim! Az MSZOSZ, a szocialistákkal választási szövetségben lévõ szakszervezet vezetõi ott ülnek az önkormányzatokban, sõt vezetik is ezeket az önkormányzatokat. Tisztelt képviselõtársaim, talán esetleg az õ segítségükre is oda lehetett volna figyelni arra, hogy mi történik az egészségbiztosításban, az Egészségbiztosítási Önkormányzatban. Azt gondoltam, önök ennél sokkal jobban együttmûködnek.

Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage