Garai István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GARAI ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Államtitkár Asszony! Különbözõ forrásokból származó információk arra utalnak, hogy a Magyar Energia Hivatal 1997 közepétõl a csúcsidõ fogalmát és az ezzel összefüggõ magasabb energiaárat ki kívánja terjeszteni a délelõtti, 8-12 óra közötti idõszakra is.

A mezõgazdaságban nagyon sok termelõi, technológiai folyamat állandó szintû, egyenletes energiavételezést követel meg, mely lehetetlenné teszi az energiafogyasztás csúcsidõben való esetleges önkorlátozását.

Az érintettek számításai szerint a mezõgazdaságban a csúcsidõszak kiterjesztése kb. 2-2,5 milliárd forint többletköltséget jelentene egy esztendõ alatt. Az ehhez kapcsolódó többletforrások a mezõgazdaságban nem állnak rendelkezésre.

Mire számíthatnak konkrétan a mezõgazdasági termelõk a fenti kérdéskörrel összefüggésben, és ha valóban ilyen jellegû áremeléssel kell számolniuk, akkor milyen kompenzációs lehetõségek nyílnak meg a számukra? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage