Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Miniszter úr tegnapi nyilatkozatával kezdeném, amely a területfejlesztési törvényt követõ határozatokkal függött össze. Ugyanakkor abszolút nyitott vagyok minden olyan ügyben - bármilyen területfejlesztéshez kötõdõ finanszírozási projekt esetében - bárkivel megvizsgálni azt, hogy a döntés mögött vajon voltak-e pártpolitikai érdekek.

"A parlament nyilvánossága elõtt mondom..." - mondta tegnap miniszter úr - "...hogy ez számomra teljességgel elfogadhatatlan; ha bárhol ilyen eset van, a leghatározottabb szigorúsággal fogok eljárni. Kérem, jelezzék, ha ilyen van. De általánosságban kérem, hogy ne fogalmazzák meg ezt a vádat". Jeleztük. "Erre már csak annál is inkább..." - folytatta miniszter úr - "...sincs nekünk lehetõségünk, mivel, még egyszer szeretném hangsúlyozni, a törvény által meghatározott szellemben dolgozunk egyrészt, másrészt ha a pártpolitikai szempontokat tartottuk volna szem elõtt, akkor nem hoztuk volna be a területfejlesztési törvényt, nem megyei fejlesztési tanácsokat alapítottunk volna meg. Meg lehetett volna alkotni akár 51 százalékkal, akár kétharmaddal olyan típusú intézményrendszereket, melyekben a koalíció határozottan önmaga vagy saját bázisa számára adott volna hasonló forrásokat. Ez nem volt célunk, és az elkövetkezendõ idõszakban sem célunk - elsõsorban azért, mert rövid távú pártpolitikának tartanánk ilyesmit csinálni".

Tisztelt Miniszter Úr! Egyetlen kérdésre sem adott megnyugtató választ, négyre pedig egyáltalán nem adott választ.

Én olyan típusú képviselõ vagyok, akit nem érdekel, hogy miniszter úr akváriumában milyen halak vannak. Az sem érdekel, hogy a PR- tevékenységére hány millió forintot használ fel abból az alapból, amely az ön rendelkezésére áll. Az viszont határozottan érdekel - és erre egyáltalán nem kaptunk választ -, hogy a közpénzekbõl milyen kétes üzletekre használ fel miniszter úr személyes döntése alapján pénzeket.

A válaszát nem fogadom el. Kérem a tisztelt parlamentet is, tegye lehetõvé a vizsgálatot, és ne fogadja el! (Taps az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage